>
LETERSISHQIP
Aferdita Salihu

Nenes

Sa e bukur eshte dita, kur e nisi me ty,
dimrin ma ben vere, e vjeshten behar,
kafet mbi tavoline, shikimet nene e bije,
shkendija gezimi na rrethojne, dashuri plot zjarr.

Buzeqeshjet e tua, ylberin mbi fytyre,
sa shume qe te dua, ne secilen menyre,
edhe kur me qorton, nuk te mbaj inat,
te dua dhe me don, jemi nje tik-tak.

Sa e lumtur jam, kur ty te kam prane,
ty kur te kam, e kam boten mbane,
je e shenjte, hyjnesh mbi hyjnesha,
do te dua gjithmone, te dua dhe te deshta.

DËRGOI: