>
LETERSISHQIP
Aferdita Salihu

Mekatarja

Mekatare jam, por besen nuk ja kam,
ashtu si isha dje, neser me siguri se nuk jam,
kushedi, siguria fundja nuk egziston,
si titaniku qe u fundos, a nuk peshonte me ton?

Mekatoj shpesh, tri, kater, ndoshta pes here
vetem gjate nje dite, a s'eshte ky nje tmerr?
dhe them, pa dyshim, jo nuk e mohoj,
nuk du t'mekatoj, s'du tjem symbyllurazi n'loje.

Te kesh nje pretekst, besoj nuk eshte mekat,
ja qe une e kam si ves, e mbaj si dukat,
nje ze nga brenda m'thrret, ec shiko punen tande,
dhe diqka nese te step, mos bej si arrogante.

Keto ligje qe i paska jeta,
nuk qenkan mahi, por te verteta,
ngazellehemi rend, kot e kot,
e ndresa qajm, te gjithe kem t'njejt lott.

DËRGOI: