>
LETERSISHQIP

Lugines

C'ke moj lugine, me dukesh e merzitur,
a mos je pa ngran, mos valle e uritur
une e di, ke qen dhe je nje zoj e rand
po t'them si Pashko Vasa, mua kur m'pat thane.

Une njoh trima shume, andej kah ju ne lugine,
degjuar kam per Brdhylin, per ate djale te ri,
degjuar kam edhe per te tjere, qe kane hy n'histori
per veprat e tyre burrnore, e dhene jete per liri.

Deshira e yte, eshte edhe e gjith neve,
nuk do mbeteni anash, popull i asaj treve,
endrrat realizohen, ne mos sot, neser,
ju jeni te urte, te menqur, mos humbisni shprese.

Nje lot yti, i ngjan nje veses se mengjesit,
e tek ne mberrin, i bart ere e vjeshtes,
gonxhe e trendafilit po te ul koken,
si shoqet e saj tek ne, do te puthin token.

DËRGOI: