>
LETERSISHQIP

Vjen Një Kohë

Dhe vjen një kohë ashtu papritur
Që shterojnë pyetjet, meken përgjigjet
Lë ca gjurmë udhëve duke ikur
Udhë që s'flasin tek mbyllin shtigjet.

Dhe vjen kjo kohë e pa hiç pendesë
Mbyll një cikël e hap një tjetër
Kohë e turbullt, e mjerë, pa shpresë
Që fsheh mistere në një sënduk të vjetër.

Ah, vjen kjo kohë dhe i hapim krahët
Këmbët hapin disa të tjerë
Dhe gjyshi moçëm mbi bastunin mbahet
T'ja falë të nipit ende pa lerë.
14 Qershor 2016