>
LETERSISHQIP

Patkoi

E di ti, se patkoi
eshte kepuce, e kalit,
pa te, nuk besoj
se mund ti ngjitet malit.

Nga rrezja qe percllon
fjolla e bere acar,
patkoi eshte gjithmone
ilaq i parapare.

Keshtu qe dimer, e vere,
me vete i mban,
por kur i prishen, atehere
i rregullon mjeshtri nallban.

Kovac, populli e therrete
patkojt kur ja gozhdon,
kalin nuk e vret
dhe nuk e lendon.

Por per hamshorin
patkoi s'eshte ne trend,
se eshte banor
fushave pafund, ku ngarend.