>
LETERSISHQIP

Komshia E Vogël

Si trëndafil i bardhë
Apo mjelmë në fluturim,
Sapo ora dasmës në prag të ka shkel..
U nise me buzëqeshje ëmbël nën dantell..

Ngjyra e syve ngjajnë si qymyr,
Të shikon thellë me atë shpirti të lirë,
Prej syrit tē ëmbël rrodhi lot vajzëror
U shembën si prej qiellit si t'bukurit meteorë..

Kurora me zambak mbi ballë si kristal,
Duke u ngritur në valle dhe zanat ranë në hall..
Komshinjtë e gëzuar të përcillnin me sy
Një urim zemre të çoftë në përjetësi...

Je një plagë e mbushur një set me kujtime,
Si pikturë zemre ku limfa ka shpërthime,
Si një muzë e vogël, nga shpirti kalon
Një ëndërr dallgë që kurrë nuk mbaron..

Prindërve brengat me lutje ua largo,
Kënga jonë e hershme le të belbezojë,
Të presim të vish bashkë me dallëndyshe..
Sinjale dërgove, pranvera do jetë ndryshe..!!
Peshkopi, më, 13.09.2020