>
LETERSISHQIP
Dionis Xhafa

Një Sy Gjumë Në Grurë, Në Vapë

Unë dua një sy gjumë në grurë, në verë dhe të mos më pickojë gjarpri,
madje do të guxoja edhe me kafshim gjarpri, po dhe po, mjafton të fle gjumë në atë vapë të mrekullueshme,
të dëgjoj këngë insektesh edhe gjinkallash, që jetojnë pak ditë të tyre, edhe vdesin, hyjnë dhe dalin papritur nga kjo botë,
unë e dua, një kosë ta kem përkrah, njeri të mos më prekë, një shishe ujë si jastëk, edhe të fle, të zhuritem derisa trupi të më bëhet ujë në djersë, në atë zheg, në atë vapë.