>
LETERSISHQIP

E Mjera Shqiperi

Ah Shqiperi e shkreta Shqiperi
Me duket se dhe ty te erdhi ora
Te genjyen sy me sy
E sot te vrane pa ju dridh dora

Te leckosen, te braktisen e te hodhen ne rruge
Ti qe i rrite qe i veshe e ju dhe buke
Qe i mbajte afer vetes kur ata kishin nevoje
E sot qe s’jane barkethare nuk te zene ty me me goje

Ah Shqiperi moj e mjera Shqiperi
Ku i ke bijte qe i rrite me aq mundim
Perse fati yt qenka shkruar i zi
Per aq sa dhe pse askush s’te jep ngushellim

Ah Shqiperi katranosu ne rruget e gjata
Se hajdudin e ushqeve me duart e tua
E sot kur ditet jane me te zeza e me te ftohta se nata
Dridhu ne acar e behu mish e thuà

Askush fajet tjeter si kishte
Se ty Shqiperi mjera cdokush te intereson
Mbrojte te ligun kunder te mireve
Digju ne zjarr se s’me behet vone

Bukuria te ka tradhetuar
Se keta qe i mbrojte dolen edhe kunder teje
Sot moj e mjere shpresoj qe te kesh mesuar
Nga keta njerez pa lloj feje

Te plackiten, te vune zjarre e te harruan
Keta more keta qe i sheh sot me kollare
E sot kur nga ty me asgje nuk duan
Per ne te shkretet su vjen marre

Keta more keta me kostume ‘zoteri burra’
Qe shkelin cdo te drejte
Pyeti pak sa ju vlen lekura
Kur kostumi mbi te mos te jete