>
LETERSISHQIP
Elona Musaj

Dasma Pa Dhender

Kur shikoj dasem shqiptare
aq bukur t'organizuar
dhe nusen me gjithe dhendrin
qe i pergezon cdo i ftuar,
ndermend m'vjen dasma ime,
qe para tre dekadave eshte festuar.
Nje feste spontane e sajuar shume shpejt,
u nis per dreke intime
dhe u mblodhen dyqind vete.
Ne oborrin e shtepise tavolinat perqark,
shikoja cdo te ftuar qe festonte per merak.
Une qendroja e ulur ne tavolinen kryesore,
prane meje rrethi i ngushte
e krushqit prej Kosove.
Nga cifti prezent n'dodhesha vetem une,
n'ato kohe t'veshtira dhendri ish' i largum.
Ndihesha e vecante n'ate dasem t'nuseroja,
se n'ato vite te frikshme Kosove e Shqiperi i bashkova.
Dasma behej n'Shijak,
shtepia e burrit n'Kosove,
dhendri ndodhej jashte
dhe jeta vazhdonte edhe n'at forme...