>
LETERSISHQIP
Erblina Gashi

Adem Jashari

Hero dhe komandant i pavdekshëm

O Adem, o komandant
N'Prekaz fitove madhështinë,
Kosovës ia hoqe prangat,
I dhe vullnetin dhe trimërinë.

Eu shkitë kur të rrethuan,
Ty Adem i madhi trim!
Krejt familja me ty qëndruan
Ato ditë me ty n'luftim.

Seq po dridhej Toka,
Gjuan Ademi me breshëri,
Bombardojn shkitë me topa.
Luftojne Jasharët për liri.