>
LETERSISHQIP
Erblina Gashi

Kursimi

Kursimi
Me jepnin të holla
Babi e xhaxhi,
Më jepnin të holla nëna e daja
E më thoshin të i hargjoja
“Se për ty janë moj Blina.”
E unë nuk i kundershtoja
Por në arkën time i grumbulloja.

Kaluan ditë, javë e muaj,
Kaluan vite të tërë
Unë mjaft të holla pata grumbulluar
Iu luta babit në bankë me i derguar!

Të bëj një llogari kursimi,
Të bëj një sasi të hollash
E të githa një ditë të i kem
Që në det në pushime
Me familje të vej.

Buzqeshi babi im i dashur
Buzqeshi edhe nëna ime
Ata po më kuptonin
Që unë s’doja të bëja hargjime.

Me ato të holla edhe libra bleva
Më ato të holla skamnoret ndihmova
Me ato të holla që i kurseva
Shumkë e gëzova!

Ndjehesha krenare
Qe dhe une diçka kam bërë
Pa nevojë nuk hargjova
E shumkë ndihmova!

Do të e vazhdoj kursimin
Se jeta edhe më vazhdon
Pas ca vitesh
Do të kem një fond.
Faleminderoj mësuesen
Që aq mirë më mesoi
Falemideroj nënën dhe babin
Qe gjithnje me ndihmojnë
Faleminderoj xhaxhallarët e dajallarët
Dhe të gjithë që më perkrahën
Kur të rritem unë
Me kursim, dije dhe punë
Do ua kthej me të mirë
Sepse shumë më ndihmuan
Dhe më kursimin
nuk do e kem të veshtirë!!
Erblina Gashi
Kl .5/1
Shkolla “PAVARËSIA”Prishtinë.

DËRGOI: