>
LETERSISHQIP
Gentian Ademaj

Kujtimi

Me zgjoi endrren sot nje kujtim
u ula aty kur takoheshim dikur
te ndjeva aq prane sikur ti ishe aty
ndjeva hijen tende, syte e tu te bukur

shterngimin e duarv e ndjeva perseri
as nje fjale snxorre prane qendroje
malli u shnderru, u kthye ne nostalgji
mu kujtua aterere kur te daja, me doje

koha deshmitare fluturon ne shtegtim
per cudi te solli si dikur te une
te beri dhe njehere pjese e shpirtit tim
hodhi hapa pas kur te doja shume

u ngrite e heshtur, more arratine
ishe gjithesia ime dhe ngele vegim
nga fjalet u mashtrove, te braktisi dashuria
ne librin e jetes mu shtua nje kujtim.