>
LETERSISHQIP

Kujdes!

Kujdes`kur flisni, me zonja të rënda?
sipër kapeles u qëndron mendja,
flokët bër topuz, ikin rëndë e rëndë...
mendja fluturake e lehtë sa një pëndë!

Kujdes të shkrtën, se dhe, të godasin !
me fjalë të mëdha, ehh seç të ' gajasin'
pika që s`u bie, sa shpejt që harruan,
sapo te ( Nallbani ) mbathën ''patkuan''

Kujdes kur flisni, me zonjat të rënda...?
sa një kokërr gruri, u peshon mendja,
kujdes kur flisni, dhe me zotërin prapa,
lodhur nga ''udha'' s`shikojnë më para

Kujdes kur flisni, me zonja të rënda, ?
(e frikëshmë është, kur peng të mer mendja'')