>
LETERSISHQIP
Sabrie Selimaj

Duke Përcjellur Dita Ditën

Do ta shtyjë, këtë ditë, si ta shtyjë,
si dihet `çfarë do sjelli dita tjetër...
mendimet me ngadalë do `i bluaj''
duke shkruar ndonjë vargë n`letër

Një kafe të zezë farmakë, do ta pi,
ulur diku në një cep të një bari...
s`do qas pranë të shkretën mërzi,
më relakësojnë pikat e shiut pas xhami,

Kështu do ta kaloj dhe këtë ditë...
të nesmën do hedh ca hapa tutje
shpresuar, buzëqeshin sytë, e mi
në kët botë t`çmendur, plotë djallëzi, ,

Sa shpejtë vitet më rrudhosën ballin,
dhe thinjat si lule ndrijë në kokë,
duruar përcjellur, dimërin e beharin,
hapat shpejtojnë drejtë portës së varrit''

Do ta shtyjë dhe këtë ditë si ditët tjera!
duke pritur t`lulëzojë, përsëri pranëvera
ato që vanë, më nuk kthehën më prapa ...
i presim e i përcjellim, vetëm në ëndërra