>
LETERSISHQIP
Shefik Arifi

Koha E Poetëve

Mos më thuaj se të iku jeta!
Siç ikën një dimër i lehtë
Mos më thuaj se ti, pa vjersha
Ngjason me pemën pa fletë.

Mos më thuaj, mos më thuaj!
Se s'ma fut dot mua frikën
Se koha e poetëve njëherë ka ardhur
Dhe më, nuk ikën.