>
LETERSISHQIP

Mësoje Islamin Ashtu Siç Është

Ja pra mësoje ti tani
nëse deri dje nuk e ke ditë,
Ska Fe me të mirë se Islami në Botë
Lodhu ndaç çdo natë e ndaç çdo dite,

Sepse t'nxjerrë nga Shirku I Ërrët
Edhe t'mson për Teuhid!!!
Sepse Shirku është një Terr edhe humbje
Ndërsa Teuhidi është Shpëtim edhe Dritë,

Islami mëson vetëm për mirë
Dhe të pendohesh për gjynahun
Të largon nga idhujtaria dhe të mëson
Që të Adhurosh vetëm Allahun,

Të mëson të adhurosh vetëm Allahun
Jo Baba islamin e baba junuzin,
Të tregon se ke vetëm Ramazan
e kurban Bajram
Jo baba tomorrin e sulltan nevruzin,

Të mëson të Adhurosh vetëm Krijuesin
e jo krijesat As diellin e as hënën
Të mëson ti duash dhe respektosh
Të tjerët, të afërmit, edhe Babën edhe Nenen,

Islami është Mburojë
se ti rritë Vlerat dhe Moralin,
Dhe çdo prindi I garanton
Logjikë, Nderë, dhe Siguri
si për Vajzën dhe për Djalin, .

Nëse deri dje nga Injoranca,
Islamin e ke Urryer dhe Ofenduar
Të jesh i sigurtë se ke dështuar

Prandaj mëso Islamin e Vërtetë
ashtu siç eshte Edhe pranojë
se ke Fituar dhe ke shpëtuar, .
22/3/2017