>
LETERSISHQIP
Albërim Stojani

Erdhi Muaji I Ramazanit.

Erdhi muaji i ramazanit
Grusht i fortë kundër shejtanit,
Ramazan Bojrum mirëserdhe
Rrahmetin e Allahut tek ne ti derdhe,

Ramazan ti je muaji m'vetei
Ti je dhe nje derë prej xheneti,
Ti je Mysafir i muslimanit
Je Rifreskues i imanit,

Ramazan o muaji i bekuar
Se ke ardhë na ke gëzuar,
Zemrat tona janë qetësuar
Oh sa shumë na ke munguar,

Ti ke ardhë per te na pastruar
Nga gjynahet për t'na kulluar,
Nefsin tonë per ta frenuar
Nga harramet per t'na ndaluar,

Dhe Allahut për t'ju nënshtruar
Se nje dite kemi per t'paguar,
Dhe nese nuk mundohemi tash,
Ne atë ditë kemi për tu penduar,

Ramazan me ty jena krenar
Bëjmë 'syfyr edhe iftar,
Falemi krejt bashkë në namaz të akshamit
N'kët muaj te bekuar te Ramazanit,

Me ty falim namaz ditë për ditë
Gjatë natës falim dhe Taravit
Ne kete muaji ne gjejmë derman
Ne këtë muaj lexojme me shumë Kuran,

Ne kete muaj ka zbrit Kurani
Thirret ezanit ne te tera anët,
Ne kete muaj është nata e kadrit
Ne kete muaj burgosen dhe shejtanët,

Ramazan ti ikën shpejtë
Me ty koha është e pakët,
Ne per nje vit bëhemi copë copë me gjynahe
Ndërsa ti per nje muaj na i mbyllë plagët,

Ramazan per ne je i pandashëm
Si ti jo nuk ka te ngjashëm,
Der sa te vish me zor po t'pritna
E kur iken ti mërzitna,

Kënaqësinë tende o i bekuar
Vetëm ai qe agjeron e dinë,
In sha Allah jemi gjallë deri vitin tjetër
Përsëri ty të të mbërrim.
23/5/2018