>
LETERSISHQIP
Albërim Stojani

O Njëri Bëhu I Mënçur!

O Njeri: behu i mencur
mos u mundo tja kalosh të marrit,
Sepse mbi Dynja do te ngelet gjithçka
Ndërsa ti do te hysh ne gropen e varrit,

Mos ju hy në hak te gjalleve dhe te ndjerëve
Sepse Engjëjt regjistrojne gjithcka që ti thua,
Ngase Zoti nuk do te pyesi per punët e te tjereve, Por do te pyesi per veprat e tua.

Mbi tokë sunduan Mbretër, Princa Faraon etj...
Por prapë se prapë Dynjaja i mundi,
Prandaj pendohu dhe kthehu tek Zoti yt
Para se jetës tënde ti vijë Fundi.