>
LETERSISHQIP
Albërim Stojani

Mushkonja

Mushkonja vjen e të merr gjak
Hiç as'pak pa i hyrë në hak!
Vjen të merr gjak ty tek damari
Pa e ngacmuar ti i pari!,

Por mbasi ngopet
dhe e pinë gjakun
Kthehesh ti
dhe ja merr hakun,

E qëllon dhe ja merr mënt
Njëkohësisht ti merr dy gjaqe
Të asaj dhe gjakun tënd,

Ja pra kështu vjen dhe fitorja
Dhe gjithmonë duhet përpjekur,
Me një goditje të menjëhershme
E ke larë në gjak të vdekur.