>
LETERSISHQIP

Mos U Mërzit Nga Fjalët E Njerëzve

Mos u mërzit nga fjalët e njerëzve
Mos u mërzit nga fjalët e njerëzve
se ata cka thonë,
Ngase fjalët janë vetëm fjalë
Dhe fjalë ngelen përgjithmonë,

Mos u mërzit edhe nëse
fjalet e tyre te trokasin deri tek dera,
Ngase fjalet jane si gjethet
e rëna poshte nje peme
Qe herët a vone do ti marrë era,

Karakterin e mirë bëje kripë
Që asnjëherë mos të të shuhet etja!,
Edhepse të tjerët vazhdojnë të flasin
Ti vazhdon të jesh vetvetja.

Injoranti veç lodhet
Si puna e Qeve,
Dhe mos harro se:
E lehura e qenve
Nuk ju bën dëm Reve!.
2018