>
LETERSISHQIP
Albërim Stojani

Dynjaja Dhe Ahireti (Bota Tjetër)

Dynjaja nesër do të mbajë mbrënda
Nëse sot të mban në shpinë,
Ti i ke ardhur këmbë zbathur
E Ajo të përcjellë me qefin!

Ti Asaj s'i dhe asgjë
E Ajo nga Toka, gjithçka, për ty nxorri,
Po Ajo Dynja që të dha gjithçka
Përsëri po Ajo ti mori!

Shite Dynjanë për Ahiretin
Edhe nëse hecën mbi thumba,
Se po e shite Ahiretin për Dynjanë
Do thuash: Ah i mjeri unë, të 2ja i humba?!