>
LETERSISHQIP
Albërim Stojani

O Njëri Çka Ke Prit Nga Kjo Dynja?

O Njeri Çka ke prit? nga kjo dynja?,
Edhe çka mendon të presësh,
Duke e dit se koha të ikën
Edhe se një ditë do vdesësh,

Mos lufto për këtë dynja
Sepse nuk t'a merre a's kush,
Por lufto për Ahiret (Botën tjetër)
digju bëhu Shkrumb dhe prush,

Se dynjaja kështu e ka,
Të tërheq si kashta lopët,
Ndodhë që ti je shumë mirë
Por ajo të fut në gropët!?
1/7/2017