>
LETERSISHQIP
Albërim Stojani

Nëse Ti Arsimohesh!

Nese ti studion, mëson, arsimohesh, normalisht që koha jote do të humbasi Nëpër shkolla, universitete,
Dhe shkenca të ndryshme,
Dhe do të perfitosh Dituri edhe Dobi,
Dhe do t'ja gëzosh Zemrën
Familjes tënde dhe do t'i shikosh Hajrin vetes!, .

Por nëse ti vjedhë, dhunon,
Vret, mashtron, ...
normalisht që koha jote
do të humbasi nëpër gjykata, prokurori, dhe burgje,
Dhe nuk do të fitosh a's gjë tjetër përveç dhunës dhe torturës,
Do t'ja nxish jetën familjes tënde
dhe pa dyshim që e ke shkatërruar Veten tënde!, .

(Jeta në këtë dynja është shumë e shkurtër!,
prandaj vendos një synim për veten tënde!
dhe çmoje kohën që ke!
Sepse ajo kalon shumë shpejtë!
dhe nuk kthehet më mbrapa!!!?)
1/7/2017