>
LETERSISHQIP
Blerim Bytyçi

Jo, Jo

Jo të gjithë janë njerëz
Vetëm shtiren të tillë
Të tillë na dukën
Por me njerëzi skan fillë!

Zemër kan në krahrorë
Por dhimbje nuk ndjejnë
Kur etja i kaplonë
Gjakun e tjerëve pëlqejnë!

Kokë kan, dhe të zezën fytyrë
Për dallim nga njerëzia
Gëzohën për të keqën
Tërbohen kur shofin mirë!

Sy kan, mos paqin
Por vetëm zi shohin
Dritën pëlqejnë për vete
Errësirë dhurojnë për të tjerë!

Jo të gjithë jan njerëz
Me formë na mashtrojnë
Djajt i kan para ardhës
Qofshin larg botës sonë!