>
LETERSISHQIP

Ike Pa Thënë Lamtumirë !

Erdhe dhe ike si një rrymë ere
Më le me shpirt të ngrirë
Në ketë stinë të bukur pranvere
Ike pa thënë "Lamtumirë!"

Nuk e prisja ndarjën tënde kaq shpejt
Ike krejt pa pritur, atë natë vonë
Për asnjë moment nuk gjykove drejt
Nuk luftove fare për dashurin tonë.

Iku ashtu, pa thënë "Lamtumirë!"
Se në shpirt s'e kishte dashurinë.
Dashuria nuk mund të rritet mirë
Kur thellë në zemër rrënjë s’mbijnë.