>
LETERSISHQIP
Shefik Arifi

Të Gjithë, Detit I Kthyen Krahët

Të gjithë, detit i kthyen krahët
Dhe dita, si një qiri fikej
Dhe neve, që erdhëm të parët
Për të ikur, më, s'na ikej.

Të kujtohet, e dashur, ajo ditë
Kur dielli mbi ne, si pemë u shkund?
Unë të thashë "Rri!", ti më the"Mos ik!",
Sa të pinim detin ne, gjer në fund.