>
LETERSISHQIP

Nëna

Ne fëmijëve na mblidhte me një zë
Na mblidhte tok si re të bardha.
Na qortonte dhe kur grindeshim me ndonjë
Edhe kur i dilnim nga fjala.

S'e jepte veten, e kish nga natyra
Në çdo ndryshim të beftë
Ne, si zogj, mbushnim shtëpinë me cicërima
E mbushnim nëpër ditë-netë.

Ne, fëmijëve, na mblidhte me një zë
Na mblidhte tok, si re të bardha
Na qortonte dhe kur grindeshim me ndonjë
Edhe kur i dilnim nga fjala.