>
LETERSISHQIP
Shefik Arifi

Dashuria 2

Dashuria, tek njeri-tjetri hidhej
E pastër, njerëzore, e sinqertë
Brënda syve të tu lidhej
Lidhej e qeshura gërshet.

Mbaruan leksione dhe seminare
Dhe auditori, i heshtur mbeti
Veç atyre të dyve më s'u ikej
Të dashuruar te njeri-tjetri.