>
LETERSISHQIP
Albërim Stojani

Deri Kur?

Nje ndertese para se ti vije fundi
Tregon shenjat se ka çarje,
E njejta gje ndodh dhe me Muslimanet
Kur midis tyre kane perçarje,

Dale ngadale ndertesa
Fillon edhe rrezohet,
Po ashtu edhe vellazeria
Fillon dhe shkaterrohet

Dhe eshte e pamundur
Askush te mos lendohet,
Nese nuk merren masat
Qe te riparohet,

Disa deme vijne nga mendjemadhesia
E disa (nga padituria),
Valle a ja vlen...
qe te shkaterrohet vellazeria?!

Me fjale jemi te paret
Por me vepra dot s'krenohemi,
Valle kur do te jete koha
O Vella Muslim Qe ne do te zgjohemi?
18/12/2019