>
LETERSISHQIP

Kur Deti Egërsohet

kur deti egërsohet ngrihet dallga
Ato duken si dele të bardha
kur e shikon nga ndonjë kodër
vetja të duket e vogël sa një lodër

kur të marrin dallgët e jetës
sytë i drejtohën shpresës
shpirti zotit i lutët...!
në thellësi të mëdha mos të futët

sa do që di not..,
notin se përfillin shkon kotë
dallgët të forta janë
fuqi të madhe ato kanë!

deti na porositë dhe gëzohet
dhe me dallgët krenohet
mos më nënvlersoni
por drejtë më vlerësoni

si do pamja jote të jetë
ti meriton të quhesh mbret
i qetë shqetësuar i egërsuar
përseri njeriun e bënë të gëzuar

jo vetëm pamja dhe fuqia të bënë mbret
por dhe thellësia jote plot jetë!