>
LETERSISHQIP
Poet Anonim

Nëpër Shtigje Dhish

nëpër shtigje dhish kemi shkelur
kur dëbora binte edhe shiu litar
nëpër gëmusha e shkurre kemi fjetur
kur ishim atë herë gjithë populli ushtarë

prisnim t na vinte armiku imagjinar
të lagur plevitosur barkas në pozicion
dhe ne dilnim gjithmonë ne beteja fitimtar
se kështu na donte më shumë partia jonë

mu kujtuan këto vargje sot në këtë ditë
jo për të injoruar ushtrin zborin në poezi
nëqoftë se fillon një luftë nuk di armën ta shkrepi njeri