>
LETERSISHQIP

Dhe 100 Ti Vetja Ime

Ikĕn ditët, muajt, vitet...
Fluturuan porsi zogjtë,
Aty ku isha njĕ filiz,
Tani jam një lis I fortë...

Më ka rrahur era, shiu..
Edhe dielli ndonjëherë..
Më lëkundën por s'më thyen..
Nuk jau bëra këtë nder...

Ashtu si malet që nuk mposhten..
Si lumenjtë që se ndrrojnë shtratin...
Ashtu si më ish I shkruar..
Ashtu e prita dhe unë fatin..

Dhe 100 Ti vetja ime...
Mos harro, ti buzëqesh..
Edhe bota të përmbyset..
Ti, të zezat mos I vesh!