>
LETERSISHQIP
Natasha Limaj

Gjysma

Si thua, apo kënaqesh,
Kur e bënë, për hakmarrje?...
Hej, të pyes: a të mbush,
Kur kalon, nëpër një ndarje?!...

Fytyrën, ta shoh, përvuajtur,
Hiqesh, si i lumturuar,
Gëzimin, a mund ta ndjesh,
Kur ti, je i përgjysmuar?!...

E tëra, e domosdoshme,
Zoti, vetë e kompozoi,
Pa, që syrin, s'ia mbush gjysma,
Dhe me tjetrën e plotësoi!...