>
LETERSISHQIP
Vaso Dushi

Grua!

Nuk kam frikë nga fat i zi,
Prej gjëmimit e stuhisë,
Grua!kam frikë nga ti,
Nga thikë e pabesisë!

Dashuri më dhe të pi,
Por në gotë helm kish,
Në buzët, që më puthje ti,
Ndihej shija e tradhtisë!

I hidhur, helm dashurie
Helmoi shpirtin e pafajë,
Grua!sa frikë më shtie
S'më shtijnë as demonë e djaj!