>
LETERSISHQIP
Elina Nebi-Plaku

Dua Ditën T'a Jetoj...

Farën e fantasis
mbolla në imagjinatë,
Si mbjellë grurin bujku,
mbi dheun e butë...
Më pëlqen kur dita
vendin i te natës!
Dua t'a jetoj
pa i bërë flijim...

Dua të shoh diellin,
kur del prapa malit..
Dritaren të hap,
të hyjë rrezja e tij
Shpirti të gëzojë,
sytë të shkëlqejnë..
Nga kjo dritë e artë,
nga kjo ngrohtësi..!

Trëndafilit të kuq,
dua t'i marrë erë.
Flladi i mëngjesit,
të më sjellë freskinë
Te parku i blertë,
të shijoj kafen..
Dhe kënga e zogjve
të më bëjë shoqëri...

Çdo minutë të ditës,
dua t'a jetoj...
Të ndjek rrugën e diellit,
deri në perëndim..
Kur mbretëron nata,
ai shkon pushon..
Për t'u kthyer rishtas
herët në agim...!!