>
LETERSISHQIP
Elina Nebi-Plaku

Mjergull...

Mjergulla mbulojë vendin
Mbulojë rrugë, mbulojë shtëpi
Lulja, lulen s'e sheh qartë
Qielli mori ngjyrë gri...

Dita duket e trishtuar
Mjergull, heshtje dhe vetmi
Njerëz rrallë sheh në rrugë
Përqark një melankoli...

Çfarë manie të ka zënë
Verbon motin, verbon sytë
Diellin e ke mbuluar
Pengon rrezen që të ndrijë...

Largohu, mjergull të lutem
Ditës frymën i ke marrë
Shpirtrat duan kaltërsi
Lulja për lulen ka mall...