>
LETERSISHQIP

Dielli

N’galaktikë yjesh je vatër që djeg me afshin e zjarrtë,
për damarë që lidhin nëntë planete, je mes i artë,
edhe prej zeniti ti rrezaton dritë e dhuron nxehtësi,
në t’pa fundmën dhe t’kaltërtën gjithësi.

Ti je burim jetëdhënës në hapësirën tokësore,
i gjinisë njerëzore, botës bimore e shtazore,
ti gjallëron relievin, detet e oqeanet,
fymëzon njeriun për veprat dhe pasionet.

DËRGOI: